Ze względu na ogromny wybór marek oferujących produkty mleczne, konsumenci zwracają uwagę przede wszystkim na ich jakość oraz smak. Klienci coraz mniej chętniej sięgają po produkty niezdrowe i wykorzystujące sztuczne dodatki, o czym doskonale wie spółdzielnia mleczarska MSM Mońki – opinie o wyśmienitym i pełnym smaku oferowanych produktów, osiągniętym dzięki naturalnym składnikom, wyróżnia ją na tle innych zakładów mleczarskich.
MSM Mońki – opinie o naturalnym smaku
Współcześnie pragniemy jeść smacznie i zdrowo jednocześnie. Właśnie taką gwarancję daje spółdzielnia mleczarska MSM Mońki. Opinie o wyśmienitych produktach, powstałych jedynie przy użyciu naturalnych i nieprzetworzonych składników, potwierdza wielu klientów. Sery są istotnym i cenionym elementem współczesnej diety. Zwłaszcza te doskonałej jakości, które wyróżniają się na tle mocno przetworzonej żywności.
MSM Mońki specjalizuje się od lat w produkcji serów dojrzewających typu holenderskiego i szwajcarskiego, serów topionych, masła ekstra oraz wyrobów proszkowanych: serwatki w proszku i odtłuszczonego mleka w proszku. Tak szeroki wybór pozwala na zapełnienie stołów Polaków podczas każdego posiłku w sposób zdrowy i naturalny. Produkty te są szeroko dostępne, dlatego każdy konsument może poczuć ich wyśmienity smak, kremową konsystencję i pobudzający zapach. Specjalnie zaprojektowane opakowania typu „otwórz – zamknij”, zapewniają świeżość i pełny smak serów przez wiele dni.
MSM Mońki – opinie potwierdzają wysoką jakość
Producenci produktów mlecznych muszą zwracać szczególną uwagę na jakość surowców użytych do ich wytwarzania. Powinny być nie tylko świeże, ale także zawsze muszą spełniać przyjęte polskie oraz unijne standardy i normy. Aby wspierać polskie rolnictwo oraz gospodarkę, MSM Mońki wybiera lokalne gospodarstwa mleczne. Mając kontakt z dostawcami mleka z polskich wsi, mleczarnia zyskuje pewność, iż jego jakość jest na najwyższym i niekwestionowanym poziomie. To niezwykle ważne dla MSM Mońki. Opinie konsumentów o wyjątkowym smaku oferowanych produktów wynikają z faktu, że powstają one z wykorzystaniem odpowiedniej jakości mleka. W przypadku monieckich serów aż 99% tego surowca spełnia wymagania ustalone dla klasy ekstra.
Produkcja składa się z wielu istotnych elementów, które razem tworzą spójną całość.
Najważniejsze jest pełne zadowolenie podniebień konsumentów, dlatego spółdzielnia zawsze dba o najwyższą jakość wykorzystanych do produkcji składników. Bierze przy tym pod uwagę wszelkie aspekty, także naturalny sposób karmienia krów, od których pochodzi mleko.
Soczyste trawy Doliny Biebrzy mają niebagatelny wpływ na smak monieckich serów.
Nowoczesna produkcja
Moniecka Spółdzielnia Mleczarska to jeden z najnowocześniejszych zakładów mleczarskich w Polsce. Ogromna staranność o każdy etap produkcji ma swoje odzwierciedlenie w wysokiej jakości oferowanej żywności. Wykorzystywana w zakładzie technologia pozwala tworzyć produkty cieszące się szerokim uznaniem wśród najbardziej wymagających klientów. Aby osiągnąć współczesny poziom produkcji od wielu lat inwestowano w jej rozwój poprzez unowocześnianie procesu produkcji i rozbudowywanie firmy MSM Mońki – opinie o automatycznej linii do produkcji serów dojrzałych o wydajności 1 000 000 litrów mleka na dobę mają swoje odbicie w otrzymanych wyróżnieniach za doskonałą jakość produktów.
W 2019 roku Spółdzielnia otrzymała Nagrodę Prezesa AR i MR za zajęcie VII miejsca w rankingu Najlepszych Spółdzielni Mleczarskich podczas Targów Mleko – Expo. Co więcej, podczas XXIV Krajowej Oceny Serów i Twarogów zostały wyróżnione produkty: Gouda, Aldamer oraz ser LUX MSM Mońki. W maju tego roku odbyła się Krajowa Ocena Przetworów Mlecznych. Moniecka mleczarnia dostała medal za zajęcie I miejsca za ser Gouda. Opinie komisji nie są wyrazem subiektywnych odczuć. Wyróżnienia to efekt oceny sensorycznej, oceny prawidłowości oznakowania, estetyki i funkcjonalności produktów, a także docenienie, że na opakowaniach znajdują się dodatkowe informacje dla konsumentów. Tak wiele nagród oraz wyróżnień to zaszczyt, ale jednocześnie zachęta do dalszego rozwoju.
MSM Mońki – opinie o serach typu holenderskiego
Zakład mleczarski MSM Mońki posiada w swojej bogatej ofercie wiele różnorodnych produktów. Dzięki temu każdy konsument może znaleźć w niej coś dla siebie, począwszy od kilku typów serów holenderskich: podlaskiego, edamskiego, morskiego oraz chyba najlepiej wszystkim znanej Goudy. Pierwszy z wymienionych serów to idealna propozycja dla osób ceniących prawdziwe, smakowe doznania. Jego charakterystyczne cechy to jasnożółty kolor, sprężysta konsystencja i lekko wyczuwalna, pikantna nuta, która nada wyjątkowy charakter wielu rodzajom przekąsek. Inspirujące przepisy na dania z wykorzystaniem serów można znaleźć na stronie MSM Mońki: opinie zadowolonych smakoszy znajdują potwierdzenie w odbiorze potraw, zawierających monieckie sery. Konsumenci chętnie wykorzystują je np. do przygotowywania pizzy, ale lubią także mniej oczywiste połączenia – jedną z propozycji „na słodko” jest podlaska babka ziemniaczana.
Wszechstronne zastosowanie serów wynika z ich zróżnicowanego smaku. Ser edamski, znany ze swojej łagodności i zaskakującego podniebienie stonowanego, lekko orzechowego smaku, można wykorzystać do wiosennej zapiekanki czy sernika na słono. Idealnie nadaje się na sezon grillowy – można go podawać m.in. w formie szaszłyków z warzywami.
Z kolei ser morski, charakteryzujący się miękką konsystencją i lekko pikantnym smakiem, równie dobrze komponuje się z wykwintnymi daniami co jako składnik prostych przekąsek na zimno – proponuje MSM Mońki. Opinie internautów najczęściej dotyczą najstarszego i najbardziej znanego typu serów dojrzewających, a mianowicie sera Gouda. Jego śmietankowy smak potrafi zamienić wiele dań, takich jak pizza, zapiekanki czy tosty, w prawdziwą ucztę. Szeroki wybór serów marki MSM Mońki pozwala w pełni zaspokoić apetyty Polaków.
Poznaj różnorodne smaki serów
Nie można zapomnieć także o charakterystycznych serach typu szwajcarskiego. Nadbiebrzański to wyjątkowy smak o zapachu dojrzewającego sera, z kolei Moniecki ma łagodny i delikatny aromat. Ser Aldamer to idealny dodatek do lekkiego wina, co zawdzięcza słodkawemu i delikatnemu smakowi. Wszystkie produkty marki mają niezwykle szerokie zastosowanie i idealnie podkreślą smak różnorodnych potraw. Troska o kulinarne doznania jest priorytetem dla MSM Mońki – opinie zadowolonych konsumentów to najlepszy dowód na to, że marka z sukcesem realizuje ten cel.
Niektórzy preferują śmietankowe, inni wolą bardziej wyraziste w smaku. Te preferencje uwzględniono w ofercie MSM Mońki. Opinie konsumentów to wszak wyznacznik kierunku, którym powinny podążać marki. Starannie dobrane składniki we wszystkich produkowanych serach sprawiają, iż klienci, robiąc zakupy spożywcze, chętnie sięgają po wyroby mleczarni z Moniek.